Nadszedł czas wymiany sprężyn w mojej octavce, no i lekki szok...
sprężyny do tyłu dla wersji kombi z napędem 4x4 (benzyna) kosztują w sklepach bagatela 320 zł za sztuke!! Troche dużo.
Czy ktoś z forumowiczów wymieniał sprężyny w podobny modelu i miałby namiar na troche tańszego dostawcę? (cena z allegro: 200zl/szt, trochę lepiej...)
taniej nie znajdziesz (nowych). ja wymienialem na oryginalne tez tylne w aso i placilem prawie 400/szt.
mozna sprobowac inny myk. kupic od jakiegokolwiek 4buta nizsze sprezyny w dobrym stanie. np leon top sport i dac do rozciagniecia. w 3m mamy tujko od takich rzeczy. dajesz sprezyne na wzor i ja robia do danej wysokosci, w razie co krzynol bedzie wiedzial co i jak bo robil tak u siebie.
Czy takie rozciągnięte sprężyny nie są osłabione i nie pękają? Raczej się nie skuszę na takie kombinowanie. Wersja sprężynek Heavy Duty do 4x4 byłaby mile widziana, no ale z uwagi na dostępność jakichkolwiek sprężyn do wersji 4x4 chyba wybrzydzał nie będę... :roll:
Czy to te same które Ty kupiłeś??
Jak stoi auto z tyłu? Jest trochę wyżej niż na starych?? Bo mi generalnie nie tyle chodzi o twardość sprężyn tylko żeby tył stał wyżej...
Kojarzy ktoś może czy te od 4x4 pasują do zwykłego kombi??
Te na aukcji to jest wersji standard do ośki. Wersja wzmacniana (Heavy Duty ) ma inne numery.
Poszukaj moich wcześniejszych postów - pisałem o tym wielokrotnie.
Jeśli chcesz zaoszczędzić i nie jeździsz dużo to możesz dobrać springi z innego auta. Teraz moim 4x4 jeździ żona i mało jeździ. Włożyłem springi z Astry 2 kombi. Pasują ładnie i sprawdzają się. Musisz mieć mechanika co Ci pomoże w tym. Sprężyny kosztowały po 75zł za sztukę. Różnicę w pieniążkach można przeznaczyć na inne cele. Do tego wymieniłem łączniki stab. tylne po 100zł z ASO i ori amorki Monroe po 200zł. Jeździ miodnie. Polecam. Ewentualnie zobacz springi od pasata kombi B5 też z tego co pamiętam pasują, ale to była parę m-cy temu więc pewny nie jestem...
PS
Jeśli chcesz mam weiteca ori springi na jakich przyszła moja octa ze Szwajcarii.
Stymże są -40mm od nominału . Mogę Ci je sprezentować za jakieś 100zł/kpl na tył - za 100 na przód, w cenie przesyłeczka. Wtedy będzie -40mm całość.
[ Dodano: Sob 28 Sie, 10 19:40 ]
Zamieszczone przez Jedras_GW
rogoz,
a wszystkie modele LESJÖFORS są wzmacniane??
Bo znalazłem na allegro takie:
Czy one są od razu odrobinę wyższe czy standardowej wysokości?? Byłem na stronie http://automotive.lesjoforsab.com/au...ducts&s=chassi i jedyne co piszą to że zalecają Heavy Duty gdy auto holuje przyczepy lub wozi ładunki, ale nie piszą nic o zwiększeniu prześwitu...
kmicio,
mnie obniżenie nie interesuje więc -40mm dla mnie odpada...
Jedras_GW, Dyskusja w tym wąteku dotyczy O1 4x4.
Podstawowe pytanie - twoja O1 to ośka czy 4x4? Jeżeli 4x4 to odpowiedz masz w tym wątku. Jeżeli ośka to nie zaśmiecaj tego wątku i poszukaj w innych nt. podwyższania tyłu, m.in:
Witam,też szukam do mojej 01 4x4 1,9 tdi sprężyn na tył i tak jak tu już wspomniano w ASO to koszt 400zł za sztuke,w inter-carsie zamiennik 270zł a na alegro 206zł z przesyłką firmy Lesjofors.Ciekaw jestem tylko jak się ma jakość tych zamienników.
Komentarz